On-line oktatás a szakképző intézményekben

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Kormányrendeletre hivatkozva, az innovációért és technológiáért felelős miniszteri határozat alapján, a szakképző intézményekben folyó szakmai oktatásban a közismereti és szakmai elméleti tanórák, valamint a jelenlétet nem igénylő szakmai gyakorlati oktatás on-line módon kerülnek megszervezésre november 11-től.

A jelenlétet igénylő szakmai gyakorlati oktatás tanműhelyben, illetve duális képzés keretében gazdasági környezetben kerül megszervezésre, a hatályos járványügyi szabályok, útmutatások betartása mellett (kis létszám, gyakori kézmosás, fertőtlenítés, a szájat és orrot eltakaró maszk használata, másfél méteres védőtávolság). A jelenléti foglalkozásokat kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja. A szakképző intézmény épületébe való belépéskor továbbra is lázmérés történik. A foglalkozás teljes ideje alatt maszk, vagy más, azzal egyenértékű egyéni védőeszköz viselése kötelező.

Az iskolai rendszerű szakmai oktatás 2020. évi őszi szakmai vizsgaidőszakának még folyamatban lévő komplex szakmai vizsgái, valamint az ágazati alapvizsgák – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – megszervezésre és lebonyolításra kerülnek.

A tanulóknak a szakmai gyakorlati oktatáson, illetve a szakmai vizsgákon való részvétele érdekében, szükség szerint biztosítjuk a kollégiumi ellátást, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Szakképző intézményeink a napokban elkészítik az on-line és szakmai gyakorlati oktatásra vonatkozó helyi óraterveket, együttműködve a duális képző partnerekkel.

A tanulók és szülők informálása elsősorban a KRÉTA rendszeren keresztül történik, de a tanulócsoportokkal, osztályokkal az eddig használt egyéb digitális platformok segítségével is működik a kapcsolattartás, elsősorban az osztályfőnökökön keresztül.

A szakképzési centrum és szakképző intézményei továbbra is biztosítják a minőségi oktatást és a 2020/2021-es tanév teljesítésének lehetőségét a tanulók és a képzésben résztvevők számára.

Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzanak Magukra! Vigyázzunk Egymásra!

A Soproni Szakképzési Centrum intézkedési terve (2020.11.13.)