Harmadik lett a Bocuse d’Or magyar döntőjében a soproni Kocsis Patrik

Február 5-én rendezték Budapesten az idei Bocuse d’Or magyar döntőjét. Haraszti Zsolt chef és segédje, a soproni Kocsis Patrik harmadik helyen végeztek, emellett elnyerték a legjobb csapatmunka díját és a legjobb hústálnak járó elismerést is.

Kocsis Patrik másodszor indult a Société Bistro sous konyhafőnökének meghívására a nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjén. A Société Budapestben, egy rendkívül jól felszerelt külön konyhában készültek a versenyre. A rengeteg gyakorlás pedig meghozta az eredményt.

A versenyen 6 profi csapat indult a dicsőségért, kettő Michelin-csillagos szakmai sztár is szerepelt a mezőnyben. Az egyik téma a hal volt, a másik pedig egy hústál. A versenyzők feladata az volt, hogy készítsenek 2-szer 14 adagot mindegyik ételből – mindösszesen 5 és fél óra alatt. Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik azonban gond nélkül vették az akadályokat: a rendkívül megtisztelő harmadik hely mellett a legjobb csapatmunkáért járó díjat is átvehették, ugyanis a zsűri nem talált hibát abban, ahogyan összedolgoztak – ennek is köszönhetően a hústáljuk páratlan lett, az ő ínyencségüket választották legjobbnak ebben a kategóriában.

Kocsis Patrikot az eredmény rendkívül motiválja: biztos abban, hogy a közeljövőben is megméretteti magát több versenyen. Az ifjú szakács a Soproni Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégiumában végzett. Jelenleg a soproni Erhardt Étteremben kamatoztatja tudását.

Forrás: sopronmedia.hu