A Fodrász Szakma Nagykövete

A „Szakma Nagykövete” elnevezéssel díjat alapított a Soproni Szakképzési Centrum az egyes szakképesítésekben kiválóan teljesítő szakemberek szakmai munkásságának, eredményeinek elismerésére.

Az elismerést évente akár több szakember is megkaphatja. A „Szakma Nagykövete” címet azok a szakemberek, mesteremberek, vállalkozók nyerik el, akik a Sopron és a Rábaközi térség munkaerőpiacán kiemelkedő tevékenységet folytatnak, eredményeiket kemény munkával érték el, a szakmájukat elhivatottsággal űzik. A szakképzési centrum szeretné elismerni azokat a kisvállalkozókat és szakembereket is, akik együttműködésben a szakképzési centrummal a tanulók gyakorlati képzését segítik és szolgálják, ösztönözve őket a folyamatos szakmai fejlődésre.

Az első díjat november 21-én, a Pályaválasztási kiállítás megnyitóján adta át a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, Kuntár Csaba és kancellárja, Králik Tibor. „A Fodrász Szakma Nagykövete” díszoklevelet adományoztuk Nagy Nikolett részére, aki a szakmák olimpiájának is nevezett kazanyi 45. WorldSkills versenyről egy Kiválósági éremmel tért haza. Nikolett soproni, a Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolájának volt tanulója, aki a magyar csapat tagjaként vett részt a megmérettetésen, és a fodrász szakmában a hatodik helyezést érte el a világversenyen. Felkészítője Veress-Győri Sándor, a soproni Stúdió 77 szalon vezető fodrásza.

A kiváló szakemberek elismerése mellett, a Soproni Szakképzési Centrum célja a szakképzés további népszerűsítése, bízva abban, hogy a majdani díjazottak követendő példává válnak a jövő generációja számára.