Megkezdődött a 2019/2020-as tanév

A 2019/2020-as tanévet két új tagintézménnyel bővülve kezdi meg a Soproni Szakképzési Centrum. Az új iskoláink egyike, a Soproni SZC Csornai Kossuth Lajos Szakközépiskolája 189 tanulóval, cukrász, szakács, eladó, gépi forgácsoló, ipari gépész szakképzési kínálattal rendelkezik, míg a szintén csornai illetőségű Soproni SZC Hunyadi János Középiskolája 377 tanulót, rendészeti és ügyviteli szakembereket képez.

A Soproni Szakképzési Centrum 8 tagintézményében összesen 2.935 tanuló nappali tagozatos képzési rendben, míg több mint 1.000 fő felnőttoktatásban kezdi meg tanulmányait szeptemberben.

Idén az országos szakképzési tanévnyitót Nyíregyházán rendezték meg, melyen ünnepi beszédet mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A tárcavezető kiemelte, hogy tíz év után először, 8,5 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait szakgimnáziumban, mint általános gimnáziumban tavaly, ez is jelzi, hogy a szakképzésé a jövő.

A miniszter szólt továbbá a szakmák olimpiájának is nevezett kazanyi 45. WorldSkills versenyen elért magyar sikerekről is, ahonnan egy arany és tizenegy kiválósági éremmel tért haza a magyar csapat. A versenyen hazánkat, a fodrász szakmában, a soproni, volt handleres tanuló, Nagy Nikoletta képviselte, aki Kiválósági éremmel, a hatodik helyen végzett a világversenyen. A remek teljesítményhez ezúton is gratulálunk!

Szakképzési tanévnyitó Nyíregyházán