Szakmák délelőttje

A Soproni Szakképzési Centrum hat tagintézménye pályaválasztási nyílt napot rendez „Szakmák délelőttje” címmel 2018. november 21-én, szerdán 9 és 14 óra között az iskolákban és tanműhelyekben, a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók részére.
A rendezvény egyfajta „Szakmák éjszakája – nappal”, amelyen a tanulók és szülők bepillantást nyerhetnek az oktatás folyamatába, egy-egy tanórába, szakmai foglalkozásba, működés közben próbálhatnak ki eszközöket, berendezéseket, és számos egyéb játékos programban vehetnek részt. A program keretében megismerkedhetnek tagintézményeink képzési kínálatával, mindezt kötetlenül és a gyakorlatban.

„A jó szakma a siker titka” – Szakmák délelőttje interjú Králik Tibor főigazgatóval – Sopron TV, Szerda este – A hét témája, 2018. 11. 14.

A november 21-i szakmai napon felül, november és december hónap folyamán további szakmai és nyílt napokat, nyitott kapuk napját szerveznek az iskolák. Megtalálhatók vagyunk a győri és soproni Pályaválasztási kiállításokon is. Két alkalommal regionális pályaválasztási tájékoztatót tartunk, november 13-án a Fertő-parti települések, míg november 27-én a Kapuvár és környéki általános iskolák végzős tanulói és szülei részére.

Pályaválasztás, beiskolázás 2019/2020.