Tanévkezdés a Soproni SZC tagintézményeiben

A Soproni SZC tagintézményeiben több mint háromezer fős tanulólétszámmal indult a 2018/2019-es tanév. Számos fejlesztés és felújítás zajlott, illetve van folyamatban iskoláinkban: tetőfelújításra és energetikai felújításra került sor a Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolájában, saját forrásból valósult meg az aula felújítása a Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumában, több tagintézményünkben kiépítésre került a napelemes rendszer a KEHOP-5.2.11 projekt keretében, tisztasági festés történt a nyár folyamán valamennyi iskolánkban, továbbá előkészítés alatt a soproni kollégium elektromos hálózatának felújítása és a tűzjelző berendezés kiépítése.

Felnőttoktatásban zajló képzéseinkre is számos jelentkezés volt a nyár folyamán, a legnépszerűbb induló képzéseink a vállalkozási mérlegképes könyvelő, villanyszerelő, kis- és középvállalkozások ügyintézője képzések.

A Fáy iskolában igazgatóváltás történt: Herczeg Lászlóné nyugdíjba vonulását követően, augusztus 1-jétől Siposné Rétfalvi Edina tölti be a tagintézmény-vezetői posztot. Változott az iskola neve is, szeptember 1-jétől a Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziuma nevet viseli a tagintézmény.

A Soproni Szakképzési Centrum az idei tanévben is kiemelt hangsúlyt fektet a pályaorientációra. Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően tagintézményeink részt vesznek a soproni (2018. 11. 23.) és a győri (2018. 11. 09.) pályaválasztási kiállításokon. Pályaválasztási nyílt napot rendezünk iskoláinkban 2018. november 21-én, valamint 2019. április 12-én megrendezésre kerül a Szakmák Éjszakája nevű rendezvény. Ezen kívül kiemelt tájékoztatókat szervezünk az általános iskolák pályaválasztási felelősei, osztályfőnökei részére.

Tanévkezdés – interjú a Sopron TV-ben Králik Tibor főigazgatóval – “Szerda Este – A hét témája” (2018. 09. 05.)

Tanévnyitók:

Berg Gusztáv Szakközépiskolája (Kapuvár)    szeptember 3. (hétfő) 9.00

Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziuma    szeptember 3. (hétfő) 9.00

Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolája    szeptember 3. (hétfő) 8.30

Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma    szeptember 3. (hétfő) 8.00

Soproni SZC Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja (Fertőd)    szeptember 3. (hétfő) 9.30

Soproni SZC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma   szeptember 3. (hétfő) 8.15

Szakmák délelőttje
Szeptemberben induló képzéseink felnőttoktatás keretében