Tájékoztató a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket/Benneteket a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről:

  • A Soproni Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményében, az iskolák digitális munkarendre való felkészülése, átállása érdekében, 2020. március 16. napja tanítás nélküli munkanap, a tanulóknak az iskolában és a gyakorlati helyeken nem kell megjelenniük.
  • A szakmai gyakorlat lebonyolításáról és munkarendjéről 2020. március 16-án adunk tájékoztatást.
  • Kérjük a szülők/gondviselők együttműködését abban, hogy a tanulók részére lehetőség szerint otthoni környezetben biztosítsák a folyamatos tanulás feltételeit (internetes elérhetőség, számítógép). Amennyiben ez nem lehetséges, kérjük tájékoztassák az osztályfőnököket az ismert elérhetőségeken. Különösen indokolt esetben, amennyiben a tanulónak az otthonában nem állnak rendelkezésre a digitális munkarend alkalmazásához szükséges eszközök vagy internet-elérés, és más módon nem megoldható, az iskola gondoskodik a megoldásról.
  • Feladatok teljesítése hiányzás esetén: a betegség, kórházi ellátás igazolása az eddigi szabályok szerint történik, az igazolás elektronikus benyújtásával.
  • Kollégiumi elhelyezés: kérjük a tanulókat, hogy március 18-ig a kollégiumban található azon személyes tárgyaikat, melyekre szükségük van, vigyék el, az egyéb tárgyakat pedig zárják el szekrényeikben. A kollégiumokban ezt követően általános takarításra és fertőtlenítésre kerül sor. Egyéni kérelem alapján, a kollégiumi elhelyezést továbbra is meg tudjuk oldani, kérjük jelezzék igényüket az ismert elérhetőségeken. A tanulók kollégiumi jogviszonya természetesen a tanév végéig fennáll.
  • Iskolában maradt személyes tárgyak, könyvek, eszközök: a tanulóknak lehetőségük van március 17-én és 18-án 8.00 és 16.00 óra között, az osztályfőnökökkel egyeztetett időpontban az iskolában hagyott felszereléseik, könyveik elvitelére. Ezt követően az iskolaépületekben általános takarítás és fertőtlenítés zajlik.
  • A Soproni Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményében vezetői jelenlét biztosított, munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között. Kérdés, illetve ügyintézés esetén javasoljuk az elektronikus levélben és/vagy telefonon történő kapcsolattartást az iskolával.
  • A Soproni Szakképzési Centrum valamennyi tagintézménye az új helyzetben is biztosítani tudja a minőségi oktatást, és a 2019/2020-as tanév teljesítésének lehetőségét.

Együttműködésüket köszönjük!

Sopron, 2020. március 15.

Králik Tibor kancellár

Kuntár Csaba főigazgató                                                      

Ügyfélfogadás
Rendkívüli tájékoztató