Akikre büszkék vagyunk – díjátadó ünnepség a centrumban

A Soproni Szakképzési Centrum és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara harmadik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók, tanáraik és szakoktatók köszöntésére, május 22-én. A 2018/19-es tanévben a szakképzési centrum 6 tagintézményének 58 tanulóját, 2 volt tanulóját, 33 felkészítő tanárát, szakoktatóját, valamint edzőket és a gyakorlati oktatást végző vállalkozások szakembereit ismeri el kiemelkedő teljesítményükért.

Ebben a tanévben is kiemelkedő eredmények születtek, büszkék vagyunk valamennyi szakmát oktató tagintézményünkre. A Soproni Szakképzési Centrum öt tanulója is ott volt a Szakma sztár döntőjében, ahol a Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolája faipari technikus tanulója országos 1. helyezést, asztalos tanulói pedig 2. és 5. helyezést értek el. Ugyancsak az előkelő 1. helyen végzett a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma központifűtés és gázhálózat rendszerszerelő tanulója. A Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája eladó szakmát tanuló diákja pedig 2. helyezést ért el az országos versenyben.

Eredményesen szerepeltek a Handler Iskola tanulói a WorldSkills versenyen is, ahol faipari technikus szakmában 3., grafikus szakmában 3., 4. és 5. helyezések, míg festő, mázoló, tapétázó szakmában 4. helyezés született. A megrendezett válogatókon dőlt el, hogy ki képviselheti hazánkat az idei világversenyen. Magyarország 23 szakmában 25 versenyzővel indul a 2019. augusztus 22. és 27. között Oroszországban (Kazan-ban) megrendezésre kerülő WorldSkills Kazan 2019 Szakmák Olimpiáján. Nagy örömünkre szolgál, hogy a fodrász szakmában, Nagy Nikoletta volt „handleres” tanulónk – felkészítője: Veres-Győri Sándor – képviseli az országot.

Dobogós helyezések születtek továbbá az ÁSZÉV-en, ahol a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolájának tanulói vendéglátóipar ágazatban 1., turisztika ágazatban 3. helyezést értek el, míg az iskola öttagú szakács, cukrász, pincér csapata 2. helyezést ért el az V. Schnitta Sámuel Országos Csapat Emlékversenyen. A Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziuma csapata pedig országos gazdasági versenyen, kereskedelem ágazatban vitte el az aranyérmet.

Természetesen a szakmai eredmények mellett egyaránt fontosak számunkra a tanulmányi, közismereti, kulturális és sport eredmények is, melyek idén is bővelkednek dobogós helyezésekben.  

A 2018/2019-es tanév díjazottjai