Szakképzési konferencia 2019

A Soproni Szakképzési Centrum szakképzési konferenciát rendezett „Szakképzés 2019 – Fejlesztések, projektek a Soproni Szakképzési Centrumban” címmel, január 17-én.
A konferencia résztvevői voltak a térség gazdasági szereplőinek vezetői, szakmai partnerek, a szakképzésben dolgozó pedagógusok, továbbá az általános iskolák igazgatói.

A konferencián előadást tartott Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium), Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere, Magyar Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai elnökhelyettese, továbbá Králik Tibor a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, Kuntár Csaba szakmai főigazgató-helyettes és Poórné Maksa Anna a nyelvi projekt szakmai vezetője.

A Soproni Szakképzési Centrum második alkalommal rendezett szakképzési konferenciát Sopronban. A tanácskozás apropóját elsősorban az adta, hogy befejeződött a KEHOP-5.2.2 projekt keretében a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának energetikai korszerűsítése, valamint a minisztériumi támogatásból megvalósult tetőcseréje.

Mindkét beruházás során törekedtünk az örökségvédelmi előírások betartására. Az energetikai korszerűsítés keretében 363 m2 felületen valósult meg az épület homlokzati nyílászárói cseréje és felújítása, sor került az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére (modern radiátorok, fűtési rendszer), valamint az épület szomszédos ingatlan felőli falszerkezetének homlokzati falszigetelési munkáira 560 m2 falfelületen, továbbá megvalósult az épület tornatermének tetőszerkezetén a napelemes rendszer kiépítése is. A beruházás összköltsége: 153 928 542 Ft, míg a Miniszteri Döntési támogatás keretében megvalósult tetőszerkezet felújításának összértéke 35 492 842 Ft. A konferencián hivatalosan átadásra kerültek a lezárult beruházások.

A tanácskozáson szó volt továbbá a Soproni Szakképzési Centrum pályaorientációs tevékenységéről, a szakképzés aktuális kérdéseiről, fejlesztési irányairól, szerepéről Sopronban és a régióban. A konferencia zárásaként sor került a GINOP-6.1.3 pályázat keretében induló „Idegennyelvi készségek fejlesztése a Soproni Szakképzési Centrum szervezésében” című projekt indítására is.

A konferencia közel száz fő részvételével, eredményesen zárult.

„A szakképzés helyzetéről tanácskoztak” – Sopron TV – Híradó 2019. 01. 17. (00:42-04:55)

Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár a Sopron Televízióban – Mozaik, közéleti magazin 2019. 01. 17.