A soproni vendéglátó iskola tanulóinak sikere

Az elmúlt héten rendezték meg Budapesten a 38. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Gundel Versenyt, melyen a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma szakács, cukrász és pincér tanulói kiváló eredményekkel, az élmezőnyben végeztek.

A szakképző iskolák háromnapos versenyén a soproni iskola 4 fős csapata az előkelő 2. helyezést érte el. A csapat tagjai: Kocsis Patrik és Selyem Gergő szakácstanulók, Pálczás Martin cukrásztanuló, Kirchknopf Petra pincértanuló.

A szakácsok versenyében Kocsis Patrik és Selyem Gergő 1. helyen végzett, míg Pálczás Martin 2. helyezést ért el a cukrászok között, de szépen szerepelt Kirchknopf Petra is a pincérek szakmai versenyén.

A soproni vendéglátó iskola csapata két különdíjat is elhozott: a „Legszebb dísztorta” és a „Legszebb tálalás” kategóriákban részesült elismerésben.

A nemzetközi versenyre a tanulókat Cihlár Lajos, Rákóczy László és Horváthné Lőrincz Eszter szakoktatók készítették fel.

Az idei gasztronómiai versenyen a kézműves söröké és a sertéscsülöké volt a főszerep.

A szakács versenyzők egy háromfogásos ételsort készítettek el, melyben legalább egy sörgyártási alapanyagnak (maláta, komló, sörélesztő) szerepelnie kellett, továbbá az egyik fogásban kötelezően felhasználandó alapanyag a sertéscsülök és egy kisüzemi sör volt.

A cukrász versenyzők feladata sem volt egyszerű, ugyanis a tányérdesszert elkészítésénél szintén sörfőzési alapanyagokat, illetve egy kisüzemi sört kellett felhasználniuk, valamint az elkészített dísztortának is utalnia kellett a sörre, sörkészítésre.

A pincért versenyzők feladata egy ötfogásos étrend összeállítása, díszasztal elkészítése, valamint élőmunka keretében 2 vendég részére sertéscsülök darabolása és felszolgálása, illetve koktél készítése volt.

Gratulálunk!

Kezdő szintű informatikai képzések
Centrum tanulók az országos ÁSZÉV döntőben