Szakmai- és diáknap a soproni vendéglátó iskolában

Az 50 éves jubileumát ünneplő Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma március 7-én és 8-án Szakmai- és Diáknapot rendezett tanulóinak az iskolában.

A több éves hagyományra visszatekintő rendezvény célja, hogy közösségi programokkal is segítse a tanulók szakmai fejlődését és az iskolában eltöltött éveket. A programok sorában a 9. évfolyamosoknak rendezett játékos vetélkedő és különböző szakmai programok is helyt kaptak.

A tanulók nagy lelkesedéssel vettek részt az ételkészítési és cukrászversenyben, de házi készítésű süteményekkel és díszterítésben is összemérték szaktudásukat. Az elkészült munkákat soproni gasztronómiai szakemberek értékelték. A rendezvény nagy sikerrel és szép élményekkel zárult.

A vidám programok mellett, a vendéglátó iskola csapata gőzerővel készül a 38. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyre, melyet március 22. és 24. között rendeznek Budapesten. A csapat tagja Kocsis Patrik 11. C. osztályos szakács tanuló is, aki az elmúlt évben a Bocuse d’Or Utánpótlásversenyén elért kiváló eredményének köszönhetően commis-ként részt vehetett az országos döntőben is.

Eredményes felkészülést kívánunk a csapatnak!

Ingyenes informatikai képzések Sopronban, Fertődön, Kapuváron
V. Berg-Chef Kupa