Kétmilliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum iskolái

A Soproni Szakképzési Centrum Projektindító konferenciát rendezett „Szakképzés 2017 – Fejlesztések a Soproni Szakképzési Centrumban” címmel, december 19-én.
A konferencia résztvevői voltak a szakképzésben résztvevő gazdasági szereplők, soproni intézmények és általános iskolák.

A konferencián előadást tartott Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium), Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere, Horváth Vilmos a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, továbbá Králik Tibor a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója.

Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár előadásában beszélt a szakképzés és a felnőttképzés aktuális kérdéseiről, az elindult és várható fejlesztésekről, a szakképzési centrumok szerepéről.

Králik Tibor főigazgató bemutatta a szakképzési centrumban megvalósult és tervezett fejlesztéseket. Összességében elmondható, hogy a fejlesztések összege meghaladja a két milliárd forintot. KEHOP projekt keretében a szakképzési centrum hat épületére kerül napelemes rendszer, a már megvalósult fejlesztésekkel együtt minden soproni tagintézmény iskolaépülete korszerű, környezettudatos energiaellátással fog rendelkezni. „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” c. GINOP projekt fő célkitűzése pedig a szakképzés népszerűsítése, a tanulási eredmények javítása, a lemorzsolódás csökkentése. A projekt 60 %-ban tartalmi fejlesztéseket tartalmaz, 40 %-ban infrastrukturális és eszközfejlesztést.

Sopron város polgármestere és a soproni kamara elnöke a szakképzés szerepéről, a sajátos soproni munkaerőpiaci helyzetről és a szakképzéssel szembeni elvárásaikról beszéltek előadásukban.

A konferencia közel száz fő részvételével, eredményesen zárult.