Pályaválasztási konzultáció és kiállítás

A Soproni Szakképzési Centrum november hónapban számos pályaválasztási programot rendez a nyolcadik osztályos diákok pályaválasztásának elősegítésére.

November 9-én Pályaválasztási konzultáción vett részt közel 80 általános iskola igazgató, nyolcadikos osztályfőnök és pályaválasztási felelős a Centrumban. A programon Kuntár Csaba, a szakképzési centrum szakmai főigazgató-helyettese és a tagintézmények vezetői adtak tájékoztatást a résztvevőknek a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésekről, a duális képzésről, a centrum iskoláinak képzési kínálatáról, továbbá a jelentkezéssel kapcsolatos feltételekről. A rendezvényen a Soproni Tankerület képviselője és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a szakképzés fontosságát.

November 10-én a győri, 14-én a soproni Pályaválasztási kiállításon találkozhattak a tanulók a szakképzési centrummal és tagintézményeivel. A kiállításon az iskolák tanulói és pedagógusai tájékoztatták az érdeklődőket. Az iskolák standjánál a diákok különböző eszközöket, berendezéseket is kipróbálhattak, részt vehettek játékos feladatokban, sőt még nyelvtudásukat is tesztelhették. A győri kiállításon közel 3.000 látogató volt, míg a soproni kiállításon több mint ezren vettek részt. A Pályaválasztási kiállítást a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya szervezte.

A pályaválasztási programok sora folytatódik: november 22-én a szakképzési centrum összes tagintézményében nyitott kapukkal várják a fiatalokat egy szakmai napra, ahol betekintést nyerhetnek az iskola mindennapjaiba, megismerkedhetnek a képzésekkel, szakmákkal, és a gyakorlatban is kipróbálhatják a tanműhelyek eszközeit, berendezéseit.

A szakmai napról és az iskolai nyitott kapuk napjáról a tagintézmények honlapján tájékozódhat.

 

Aktuális hírek a kapuvári Berg iskolából
Pályaválasztásról a Sopron Televízióban