Soproni Szakképzési Centrum

 

 

Köszöntöm Önöket a Soproni Szakképzési Centrum vezetősége, és teljes kollektívája nevében. A Soproni Szakképzési Centrum fő feladata a piacképes szakmai tudással rendelkező munkaerő biztosítása a Sopron és térsége fejlődése szempontjából minden, a centrum tagiskoláinak képzési szerkezete által lefedett területen.

A centrum tagiskolái a következő, kapuvári, fertődi és soproni középiskolák:

  • Soproni SZC Berg Gusztáv Szakközépiskolája,
  • Soproni SZC Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziuma,
  • Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolája,
  • Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma,
  • Soproni SZC Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja,
  • Soproni SZC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma

Munkánk sikerét nagymértékben meghatározza a magyarországi szakképzés irányításában, szervezésében és megvalósításában felelősségteljesen résztvevők konstruktív együttműködése. Az együttműködő partnerek közül kiemelt partnereink a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kapuvár Város Önkormányzata, Fertőd Város Önkormányzata, a szakképzési centrumok és a diákokat duális képzés keretében foglalkoztató munkaadók, vállalkozások. Fontos tartjuk a végzett tanulóinkat alkalmazó gazdálkodó szervetekkel való szoros kapcsolatot; véleményük, megfogalmazott, elvárásaik alapján kívánjuk fejleszteni térségünk szakmaszerkezetét és a szakképzés tartalmi elemeit.

A Soproni Szakképzési Centrum bemutatása után szóló rövid ismertetőm után engedjék meg, hogy pár szóban bemutatkozzam:

Králik Tibor vagyok, matematika-informatika szakos tanári végzettséggel 34 éve a szakképzésben dolgozom, 24 éven keresztül a soproni Handler Nándor Szakképző Iskola igazgatója voltam. A Soproni Szakképzési Centrum feladatának tekintjük, hogy minden – a képzési profilunkba tartozó – szakképzési feladatot el tudjunk látni. A nappali képzés mellett a felnőttoktatásban és a felnőttképzésben is meghatározó szerepet vállalunk Sopron és környékének szakképzésében. A szakképzés intézményrendszerének átalakításával, a rugalmas szakképzési szerkezet működtetésével meg kívánunk felelni a gazdaság igényeinek. Hatékony, rugalmas képzési rendszer működtetését ígérjük, bízunk abban, hogy az átalakítás eredményeit hamarosan már érzékelhetik a gazdaság szereplői, a diákok és a szüleik is. Az elindult szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzések jól szolgálják a szakképzés presztízsének emelését és minden szakképzésben résztvevőnek biztosítják az érettségi vizsga megszerzését.

 

Munkámat a centrumban Kuntár Csaba szakmai főigazgató-helyettes, és Veress Ágnes gazdasági főigazgató-helyettes segítik. A Soproni Szakképzési Centrum székhelye Sopronban, a Virágoskert utca 7. szám alatt található.

Remélem, hogy minél rövidebb időn belül sikerül személyesen is találkoznom Önökkel, hogy egyeztethessünk közös céljainkról, az aktuális feladatokról! Bármilyen az iskoláinkkal kapcsolatos kérdésben forduljanak hozzánk bizalommal!

 Elérhetőség

9400 Sopron, Virágoskert utca 7.

info@soproniszc.hu

 

További információ
https://gyakornok.info.hu/