KEHOP-5.2.11-16-2017-00127 – Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Soproni Szakképzési Centrum épületein

Projektösszeg: 123 004 039 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

Megvalósítási időszak: 2017. október 20. – 2018. október 19.

Kivitelezés helyszínei:

  • Soproni SZC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma (9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.)
  • Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma (9400 Sopron, Ferenczy János utca 60.)
  • Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma (9400 Sopron, Ferenczy János utca 1-3.)
  • Soproni SZC Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziuma (9400 Sopron, Teleki Pál utca 26.)
  • Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolája (9400 Sopron, Hőközpont utca 2.)
  • Soproni SZC Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja (9435 Sarród, Kossuth Lajos utca 58.)

A projekt részletes szakmai tartalma:

Az energiafogyasztás csökkentése és az energiapazarlás megszüntetése egyre fontosabb Magyarország számára, ennek egyik módja az épületek korszerűsítése, azok energiahatékonyságának javítása. Egyre szélesebb körben elismerik, hogy ez nem csupán a fenntartható energiaellátás megvalósításának, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentésének, az ellátásbiztonság garantálásának és az importkiadások csökkentésének eszköze, hanem egyben fokozza az ország gazdasági versenyképességét. A tervezett fejlesztés nagyban hozzájárul a hatékonyság növekedéséhez, az energialánc valamennyi szakaszában, a termeléstől a fogyasztók általi felhasználásig.

A Soproni Szakképzési Centrum hat épületének korszerűsítésére kerül sor a pályázat megvalósítása során. Az épületekre 777 db különböző teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre.

A Soproni SZC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziumára 188 db 49,82 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer 1 darab inverteren keresztül kerül hálózatra csatlakoztatásra.

A Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma kollégiumi épületére 98 db 25,97 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer 2 darab inverteren keresztül kerül hálózatra csatlakoztatásra.

A Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma iskolaépületére 98 db 25,97 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer 2 darab inverteren keresztül kerül hálózatra csatlakoztatásra.

A Soproni SZC Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziuma 149 db 39,49 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer 1 darab inverteren keresztül kerül hálózatra csatlakoztatásra.

A Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolája 130 db 34,45 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer 1 darab inverteren keresztül kerül hálózatra csatlakoztatásra.

A Soproni SZC Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 114 db 30,21 kWp teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer 1 darab inverteren keresztül kerül hálózatra csatlakoztatásra.

A panelek rögzítése alumínium sínnel történik, mely biztosítja a hosszú és tartós élettartamot. A lapostetős tetőfelületekre az elhelyezés betongúlákkal, cseréptetős tetőfelületekre speciális rozsdamentes tartószerkezettel történik, melyre kerül a rögzítő sín és lefogató lapokkal a panelek pontos pozicionálása.

A napelemes rendszerek esetében az inverter mindkét oldalán túlfeszültség védőt kell kiépíteni, mely védi a berendezést a túlfeszültség és a közeli villámcsapás okozta behatásoktól. A panelokat tartó fémszerkezet összekötése és bekötése az inverter földelő kapcsába biztosítja az épület EPH csomópontján keresztül a rendszer földpotenciáljának biztosítását.

További információ kérhető: Kapcsolattartó: Králik Tibor főigazgató (info@soproniszc.hu)

[wpdm_package id=’2021′]

[wpdm_package id=’2022′]

[wpdm_package id=’2023′]

[wpdm_package id=’2024′]

[wpdm_package id=’2019′]